Steigerhout Friesland
Steigerhout Friesland Steigerhout Friesland Steigerhout Friesland Steigerhout Friesland

Algemene voorwaarden Steigerhout Fryslan

Leverings- en Garantievoorwaarden van SteigerhoutFryslan.nl

 1. Toepasselijkheid

1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen en transacties, met uitsluiting van de voorwaarden van de opdrachtgever, tenzij wij schriftelijk met diens voorwaarden hebben ingestemd.

1.2 Alle aanbiedingen en prijsopgaven, in welke vorm dan ook gedaan, zijn vrijblijvend, tenzij daarvan uitdrukkelijk het tegendeel is bepaald.

 1. Bestellen

Bestellingen bij SteigerhoutFryslan kunnen telefonisch of via de website worden geplaatst. Wit u uw meubel voor een bepaalde datum ontvangen, geef dan deze datum per e-mail of telefoon aan ons door. Na ontvangst van de bestelling sturen wij u een order bevestiging. In deze orderbevestiging wordt de levertijd (onder voorbehoud) en de totale prijs van uw bestelling vermeld. Ook ontvangt u een factuur voor de aanbetaling. Deze bedraagt 25% van de totale verkoopprijs. Zodra deze aanbetaling is voldaan, gaat uw meubel bij ons in productie. Het restantbedrag kan na levering worden voldaan.

 1. Bezorgen

Als extra service bieden wij de mogelijkheid om de meubels te laten bezorgen. Afhankelijk van de afstand wordt hier een vergoeding voor berekend. De chauffeur bezorgt in eerste instantie tot aan de eerste deur op de begane grond. In overleg kan de chauffeur u helpen het meubelstuk te plaatsen waarbij eventuele opgelopen schade niet voor onze rekening komt. Zodra de producten klaar zijn nemen wij contact met u op om de dag van levering te bespreken.

 1. Betaling

Na het bestellen van uw meubel wordt er een factuur per e-mail aan u verzonden voor de aanbetaling. Deze bedraagt 25% van de totale verkoopprijs. Zodra deze aanbetaling is voldaan, gaat uw meubel bij ons in productie. Het restantbedrag kan na levering worden voldaan: IBAN: NL 87 RABO 0115 8818 67 Graag altijd uw factuurnummer en naam vermelden bij uw betaling.

 1. Garantie

Op alle producten geleverd door SteigerhoutFryslan geldt een garantie van 1 jaar. Mocht u onverhoopt binnen deze periode aanspraak willen maken op de garantie dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan via de website of telefonisch. Na overleg repareren of vervangen wij het product. Schade ontstaan door onredelijk gebruik, niet compleet of verkeerd gemonteerde meubelen of commercieel gebruik vallen niet onder de garantie.

Geen garantie op het werken van het hout

Gezien het gaat om houten meubelen, willen wij u erop wijzen dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

Gegronde klacht

Een klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

 • onredelijk gebruik
 • gebruik voor commerciële doeleinden
 • gevolg door onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik
 • onjuiste opslag of onderhoud door koper of door derden
 • door professioneel gebruik
 • het werken van hout
 • krom trekken van hout
 1. Productie

Producten van SteigerhoutFryslan worden met zorg in de eigen werkplaats geproduceerd. Schroefgaten worden weggewerkt met proppen van origineel oud steigerhout. Alle meubelen worden degelijk gemaakt. Er wordt niet bezuinigd op schroeven degelijk constructie. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel! Elke plank wordt met de hand een voor een grondig geschuurd en splintervrij gemaakt. Daarna wordt het meubel pas in elkaar gezet.

Hout is een natuurproduct en zal onder invloed van luchtvochtigheid altijd iets werken. U kunt bij ons kiezen uit diverse kleuren beits. Ook wordt het meubel voorzien van een matte coating laag. Hierdoor zijn de binnen meubels goed afneembaar, kring- vlek- vrij en vrij van onderhoud.

Onze meubels kunnen in elke gewenste maat (of vorm) gemaakt worden. Eigen ontwerpen zijn ook altijd welkom.

 1. Materiaal en onderhoud

De gebruikte steigerplanken komen rechtstreeks van de bouw en worden na droging verwerkt. De dikte en de kleur van steigerplanken kunnen per partij variëren. Voor de buitenmeubels adviseren wij om ze te behandelen met een speciale coating, hiermee heeft u meubel veel langer levensduur.

Alle binnen meubels kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden. Ook wordt het meubel voorzien van een matte coating laag. Hierdoor zijn de binnen meubels goed afneembaar, kring- vlek- vrij en vrij van onderhoud. Staat uw gewenste kleur niet op onze site aangegeven, dan kunt u deze per e-mail of telefoon aan ons doorgeven. Alle kleuren zijn mogelijk!

 1. Levertijd

De levertijd bedraagt ca. 1 tot 2 werk weken onder voorbehoud. Dit wordt gerekend vanaf de datum van de 1e aanbetaling (25% van het totaalbedrag). Zodra de producten klaar zijn nemen wij contact met u op om de dag van levering te bespreken.